Mercedes-Benz introduceert de X 350 d, het nieuwe topmodel van de X-Klasse. Alle specificaties én de vanafprijs zijn nu bekend.

Na de viercilindermotoren volgt nu de X 350 d met zescilinder dieselmotor. Mercedes-Benz maakt nu de vanafprijs bekend: 51.455 euro, voor de Progressive-uitvoering met enkele cabine. Omdat het merk zich met de X-Klasse vooral op ondernemers richt, is deze prijs exclusief btw en BPM.

De V6-dieselmotor heeft een vermogen van 258 pk en een koppel van 550 Nm. De X 350 d mag een aanhangwagen van maximaal 3.500 kilogram trekken en heeft een laadvermogen van 1.100 kilo. Zonder belading kan de krachtigste X-Klasse in 7,5 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren. De V6-motor is altijd gekoppeld aan een zeventraps automaat met vijf verschillende rijprogramma’s. Daarnaast is er een kruipversnelling voor zware terreinomstandigheden, permanente vierwielaandrijving is standaard.

Mercedes-Benz biedt twee uitvoeringen aan, Progressive en Power. Die eerste uitvoering is voorzien van onder andere keyless entry, airconditioning, 17 inch lichtmetalen wielen, een audiosysteem en diverse rijhulpsystemen. Als je voor de Power-uitvoering kiest, dan wordt de uitrusting aangevuld met led-techniek voor de koplampen, lederlook-bekleding en een infotainmentsysteem met kleurenscherm.

De X 350 d is binnenkort te bestellen, dan maakt het merk ook de overige prijzen bekend.