Rolls-Royce brengt een eerbetoon aan de Silver Ghost uit 1907 met de Silver Ghost Collection. Tegelijk introduceert het merk de vernieuwde Ghost, die op detail is aangepast.

Rolls-Royce gaat 35 stuks van de Silver Ghost Collection bouwen. Deze exclusieve uitvoering is een eerbetoon aan de Silver Ghost uit 1907 en voorzien van enkele zeer subtiele details. Eén daarvan is dat het kenteken van de eerste Silver Ghost is aangebracht op de voet van de beroemde Spirit of Ecstasy, die bovendien voor de gelegenheid gemaakt is van zilver.

In de meerlaagse lakkleur Cassiopeia Silver zijn echte zilverdeeltjes verwerkt. De flanklijn is met de hand aangebracht, een proces dat acht uur duurt. Het toch al weelderige interieur is aangekleed met Forest Green-kleurig leder, naar de originele kleur van het interieur van de Silver Ghost. In de portieren is zilverkleurig leer aangebracht en de exclusieve uitvoering is uiteraard voorzien van een exclusief klokje. Verder levert Rolls-Royce de speciale uitvoering met een picknickmand in de kofferruimte.

Ghost 2018 met subtiele wijzigingen

De Silver Ghost Collection is het startschot voor de vernieuwde Ghost. Die heeft een grille die meer naar voren staat en met dieper liggende lamellen. In de voorbumper zijn meer horizontale lijnen aangebracht. De Ghost 2018 is verder voorzien van nieuwe 21 wielen, een nieuw multimediasysteem en betere geluidsisolatie.

De vernieuwde Ghost is per direct te bestellen bij de enige dealer in Nederland, die in Eindhoven is gevestigd. Voor de Silver Ghost Collection kun je nu je interesse aangeven, maar dat moet dan op basis van de omschrijving hierboven en de tekeningen die het merk vrijgeeft. De presentatie van de Silver Ghost Collection vindt plaats op de autosalon van Genève volgende week.