Citroën zet op de autosalon van Genève de nieuwe Berlingo in de schijnwerpers. Met de opvallende kleuraccenten, Airbumps en andere bekende Citroën stijlelementen is de nieuwe Berlingo een fris ogend model geworden.

“De Berlingo past qua concept heel erg bij wat we aan het doen zijn.” De PR-dame van Citroën heeft wel een verklaring waarom de Berlingo zoveel leuker is dan zijn broertjes, de Peugeot Rifter en Opel Combo. De bekende Citroën-neus met smalle led-strips en daaronder de koplampen lijkt rechtstreeks van de C3 Aircross te komen en de stootkussens aan de zijkant, door Citroën Airbumps genoemd, passen bij het robuust ogende ontwerp.

De nieuwe Berlingo wordt eerst als Multispace gepresenteerd, de bedrijfswagenuitvoering volgt later. We mogen deze auto echter geen MPV noemen: “Daar denken we bij Citroën net even anders over. De C4 SpaceTourer is een MPV, de Berlingo een ludospace.” Toch is het idee hetzelfde: “De ruimte van een MPV heeft ‘ie en de flexibiliteit ook”, aldus de woordvoerster.

Ze geeft aan dat de Berlingo Multispace in Nederland geen enorme klantengroep heeft, maar wel een hele trouwe. Die klanten zullen bij de nieuwe Berlingo weer dezelfde goede eigenschappen ontdekken: veel ruimte en talloze handige opbergvakken, nu aangevuld met speelse accenten zoals gekleurde dashboardpanelen en een lichtgevende balk aan het plafond.

De nieuwe Berlingo komt eind dit jaar naar Nederland, de Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend.