Eén van de weinige auto’s die tot aan de presentatie op de autosalon van Genève geheim bleef is nu onthuld: de nieuwe Toyota Auris! Het is meteen een van de meest verrassende nieuwkomers in Genève.

De Toyota Auris ken je als een degelijke, zuinige no-nonsens auto. Dat is de nieuwe nog steeds, maar dan wel in een aanzienlijk aansprekender jasje gegoten. Het nieuwe model verrast in positieve zin met een dynamisch ogend voorkomen. En het blijft niet bij het uiterlijk: “Met de combinatie van een leuk sturende auto en meer power denken we een ijzersterk aanbod te hebben.” Met meer power doelt de woordvoerder op de nieuwe hybride uitvoering met 2.0 benzinemotor en een vermogen van 180 pk. “We bieden geen diesels aan, die hebben we niet meer nodig. Ook veeleisende dieselrijders kunnen nu namelijk bij ons terecht, dankzij de nieuwe, krachtige hybrideversie.”

De Auris wordt ook leverbaar met 1.2 turbo benzinemotor en de 122 pk sterke hybride aandrijflijn uit de Prius. Met dat model deelt de nieuwe Auris, die breder, langer en lager is geworden, ook zijn platform.

In Genève kunnen we nog niet plaatsnemen in het nieuwe model. De auto die het merk toont is nog een pre-productiemodel. De komende maanden gaat Toyota de Auris nog verder ontwikkelen: “We willen gewoon nu al graag laten zien waar we mee bezig zijn, daarom tonen we de Auris hier in Genève.” Je moet dus nog even geduld hebben als je interesse hebt in het nieuwe model, want hij komt pas begin 2019 naar Nederland.

Update

In augustus heeft Toyota besloten de Auris een 'nieuwe' naam te geven: de Corolla. Zie ons bericht hierover.