Audi presenteert op de autosalon van Genève de nieuwe A6. Het nieuwe model kan op veel belangstelling rekenen van de internationale automedia en dus is het dringen geblazen bij de nieuwe limousine.

We moeten even goed kijken op de Audi-stand in Genève, want de nieuwe Audi A6 lijkt in veel opzichten op de A8. De nieuwkomer heeft dezelfde statige uitstraling als de A8, maar er is uiteraard ook onderscheid. Om te beginnen is de A6 iets kleiner, al zou je dat niet zeggen als je er geen A8 ter referentie naast zet. De nieuwe achterlichten met ingewikkeld led-patroon zijn een belangrijk herkenningspunt van de nieuwe generatie A6.

Uiteraard nemen we ook even binnenin plaats. Het dashboard bestaat uit een mix van hout en aluminium, en is uiteraard feilloos afgewerkt. De drie beeldschermen, waarvan twee in de middenconsole en een als vervanging van het instrumentarium, zijn haarscherp en laten fraaie graphics zien. Achterin is er weinig te klagen, hier is voldoende ruimte voor benen en hoofd - ondanks de aflopende daklijn. Ook achterpassagiers beschikken over een aanraakscherm.

De nieuwe A6 verschijnt in de zomer bij de dealers, de prijzen zijn nog niet bekend.