Volkswagen heeft op de autosalon van Genève alweer de vierde I.D. concept car onthuld. Ook van de I.D. Vizzion komt een productiemodel, in 2022.

Na de I.D. Concept, I.D. Buzz en I.D. Crozz komt Volkswagen nu met de I.D. Vizzion. Dit studiemodel is net als de andere drie de directe voorbode van een elektrisch aangedreven model. Het ontwerp van de Vizzion geeft al een heel aardige indruk van wat we in 2022 kunnen verwachten: “Het design zoals je dat hier ziet komt echt”, belooft de woordvoerder van Volkswagen ons in Genève.

De I.D. Vizzion is met 5,16 meter lengte een grote auto: “Deze auto is niet alleen het topmodel in de elektrische I.D.-reeks, maar ook van Volkswagen.” De veelbelovende specificaties zijn realistische waarden voor het productiemodel. Bij de presentatie in Genève heeft het merk bekend gemaakt dat de twee elektromotoren samen 225 kW vermogen leveren. De batterijcapaciteit is 111 kW, goed voor een theoretisch rijbereik van 665 kilometer.

Je zal misschien denken: leuk, al die concept cars, maar wanneer komt het eerste elektrische I.D.-model op de markt? Volgens de woordvoerder krijgen we volgend jaar op de autosalon van Genève de eerste auto te zien. “Over 2 jaar zitten we er middenin en neemt de elektrische auto echt een vlucht bij Volkswagen.”