Mercedes-Benz heeft op de autosalon van Genève de vierdeurs AMG GT onthuld. Deze fraaie vierdeurs coupé komt boven de CLS in het assortiment en wordt uitsluitend als AMG leverbaar met minimaal 435 pk.

Op de autosalon van Genève maken we kennis met de vierdeurs Mercedes-AMG GT. Dat is dus geen CLS, ook al lijkt hij er wel veel op en staat hij ook op hetzelfde platform. Even een klein vierdeurscoupé-lesje bij Mercedes-Benz: “De CLS is voor mensen die meer op zoek zijn naar stijl en comfort, de nieuwe GT is voor mensen die ruimte in een sportauto willen”, licht woordvoerster toe. “De GT wordt ook alleen met AMG-motoren geleverd.”

Die uitvoeringen zijn de AMG 53 met 435 pk, de achtcilinder AMG 63 met 585 pk en de S-versie van die laatste die 639 pk heeft en in 3,2 seconden van 0 naar 100 km/u sprint. Ja, dat lees je goed.

De vierdeurscoupé heeft een indrukwekkend interieur en biedt bovendien achterin voldoende ruimte, ondanks de coupé-daklijn. Op de middentunnel zitten schakelaars met kleine schermen, die direct laten zien welke functie je hebt geselecteerd. Ook de ronde knoppen op het stuur hebben zo’n schermpje. Het ziet er allemaal bijzonder hightech uit en voelt exclusief aan.

De vierdeurs AMG GT komt in het najaar naar Nederland, de prijzen zijn nog niet bekend.