Smart begint dit jaar met de uitrol van EQ-diensten. De introductie wordt gevierd met de Edition Nightsky van de Smart Fortwo, Fortwo Cabrio en Forfour.

'EQ' staat bij Smart en moederbedrijf Mercedes-Benz voor mobiliteit van de toekomst: elektrisch rijden, autodelen, zelfrijdende auto's, oplaadfaciliteiten en andere diensten. De afkorting betekent 'Electric Intelligence' en verwijst naar de merkwaarden 'emotie' en 'slimme oplossingen'. Vanaf dit jaar introduceert Smart het EQ-programma.

Dat wordt gemarkeerd met de onthulling van de Edition Nightsky van de Smart Fortwo, Fortwo Cabrio en Forfour. De drie zijn momenteel te zien op de autosalon van Genève. De tweezitsuitvoeringen komen vanaf het voorjaar in de showrooms te staan, de vierzitter later dit jaar. De prijzen worden algauw bekendgemaakt. 

EQ Edition Nightsky

De bodypanelen, tridion-veiligheidskooi en grille van de EQ Fortwo Edition Nightsky zijn uitgevoerd in zwart, de Cabrio heeft daarnaast een stoffen kap in dezelfde kleur. Kenmerkend voor de EQ-productreeks wordt de opvallende kleur Pacific Blue. Op de Nightsky is deze te zien op de frontspoiler, dorpelverbreders en (bij de coupé) dakspoiler. Bij de Forfour - die een SUV-look meekrijgt - komt ook de onderrijbeveiliging in de blauwe kleur. 

Smart EQ Edition Nightsky

De zwart-blauwe kleurstelling wordt voortgezet in de passagierscabine, bijvoorbeeld op de vloermatten en (bij de Forfour) accenten op het dashboard. De aankleding van de Edition Nightsky komt uit het assortiment van huistuner Brabus. Die kiest bij de Fortwo voor de Brabus Exterieur en Interieur Style-packs, het Brabus Interieur Color-pakket, het Opbergpakket, Comfortpakket en het Led & Sensor-pakket, aangevuld met accessoirs als led-verlichting en lichtmetalen wielen van Brabus. 

De Forfour Edition Nightsky wordt uitgerust met de exterieur-elementen van de Forfour Crosstown. Bovendien voegt Brabus het Sleek Style-pakket en het eigen Interieur Color-pack toe, plus losse features waaronder Brabus-sportpedalen.