De Lamborghini Huracán Performante Spyder biedt het summum van open rijden. Tot 325 km/u kun je van dichtbij genieten van het heerlijke 'oorkaangeluid' uit de 5.2 V10-motor.

640 paardenkrachten bij 8.000 tpm, een koppel van 600 Nm bij 6.500 tpm, al 70 procent hiervan beschikbaar vanaf 1.000 tpm, een gewicht/pk-verdeling van 2,35 kg/pk en een gewichtsverdeling voor/achter van 43/57 procent. De acceleratie van 0-100 km/u duurt niet langer dan 3,1 seconden, of 0-200 km/u in 9,3 seconden, en de top wordt pas bereikt bij 325 km/u. 

Lamborghini-CEO Stefano Domenicali: "De Huracán Performante levert al topprestaties op zowel de openbare weg als het circuit; de Huracán Performante Spyder brengt de bestuurder nog dichter bij de essentie van het rijden in een sportieve auto, inclusief de heerlijke sound van de natuurlijk aangezogen Lamborghini-motor die ongefilterd binnenkomt."

De Huracán Performante Spyder brengt de bestuurder nog dichter bij de essentie van het rijden in een sportieve auto

Gevind silhouet

Het elektrohydraulisch te bedienen dak heeft kennelijk geen invloed op de prestaties of stijfheid. Het dak kan tot een rijsnelheid van 50 km/u worden geopend binnen 17 seconden. Daarbij komen automatisch twee beweegbare vinnen omhoog, als 'voortzetting' van de daklijn vanaf de rugleuningen. Het geeft de Spyder een kenmerkend silhouet en vermindert de turbulentie achteraan. Verder zijn er twee verwijderbare windschermen en een elektrisch bedienbare achterruit, om beter van de V10-sound te kunnen genieten. 

Net als de gesloten Performante - die het supercarmerk een jaar eerder op de autobeurs in Genève onthulde - is de open broeder licht van gewicht en voorzien van het actieve aerodynamicasysteem ALA (tevens het Italiaanse woord voor 'vleugel'). Ook tijdens snel en dynamisch bochtenwerk zorgt het systeem continu voor de beste aerodynamische instellingen onder de bijpassende rijomstandigheden. Het ophangsysteem is verbeterd en kent een aangepast ESC. De nu in Genève onthulde Performante Spyder heeft permanente vierwielaandrijving.