Nieuwe dieselhybrides Mercedes-Benz

Mercedes-Benz introduceert een nieuwe generatie dieselhybrides. In de C en E-klasse met een viercilinder dieselmotor als basis, in de S-Klasse met een V6.

Mercedes-Benz start binnenkort met de productie van een nieuwe generatie dieselhybrides. De S 560 e mag als topmodel aftrappen, het is ook meteen de enige hybride met een zescilindermotor (367 pk). De dieselhybrides van de C en E-Klasse maken gebruik van de nieuwste viercilinderdiesel van Mercedes-Benz.

In alle gevallen levert de elektromotor een vermogen van 90 kW (122 pk) en een koppel van 440 Nm. De hybrides kunnen dankzij een 13,5 kWh groot accupakket 50 kilometer op elektriciteit rijden. Slimme elektronica zorgt ervoor dat de elektrische kilometers zo gunstig mogelijk worden ingezet. Mercedes-Benz gebruikt bijvoorbeeld kaartdata om te berekenen hoeveel elektrische actieradius er nog is.

Het hybridesysteem regelt zelf de meest ideale aandrijving, afhankelijk van de omstandigheden. Daarnaast kun je als gebruiker ook geforceerd elektrisch rijden zolang er voldoende elektriciteit beschikbaar is. Verder zijn er rijstanden om de accu’s juist extra op te laden of om stroom te bewaren voor een later moment, bijvoorbeeld in de stad.

Verbruikscijfers zijn alleen bekend van de S 560 e, Mercedes-Benz geeft voor de limousine een waarde op van 2,1 l/100 km (1 op 47,6). Meer informatie over de nieuwe dieselhybrides van de C en E-Klasse volgt binnenkort.