Voor de tweede keer in één week presenteert de individualiseringsafdeling McLaren Special Operations (MSO) een nieuwkomer.

Dit keer gaat het om de 570GT die verschijnt als MSO Black Collection, in een oplage van honderd stuks wereldwijd. Er zal een (onbekend) aantal exemplaren naar Nederland komen, die vanaf heden verkocht wordt voor de prijs van 288.000 euro.

De speciale afwerking van deze serie onderstreept het sportieve karakter van McLarens topmodel in de Sports Series. De maatwerkafdeling voorziet de 570GT van een 'stealth look' Carbon Black-lak en voegt een MSO Defined Titanium SuperSports-uitlaatsysteem toe. Het gewicht is 5 kg minder dan bij de reguliere GT, de uitlaat produceert 5 dB meer geluid. Accenten aan de buitenkant (spoilers, skirts en luchtinlaten) komen uit het MSO Defined Black Pack. De lichtgewicht gesmede aluminium wielen hebben een Gloss Black Diamond finish, zwarte remklauwen en koolstof-keramische remmen.

McLaren 570GT MSO Black Collection

Aan de binnenzijde is de kleur niet anders, met de nieuwe MSO Black Collection-afwerking. Daarmee krijgen middentunnen, hemelbekleding en stuurwiel een combinatie van Jet Black leder met Carbon Black Alcantara accenten. De elektrisch verstel- en verwarmbare stoelen, met geheugen, zijn bekleed met Semi-Aniline leder.

Het panoramadak heeft standaard zwart getint privacy glass met UV-filter. Een typeplaatje op de middenconsole laat zien met welke van de honderd Black Collection-GT's je te maken hebt. Standaard beschikt de auto over het GT Upgrade Pack met voertuiglift, achteruitrijcamera, elektrisch verstelbare stuurkolom en Bowers & Wilkins-audio.