Na de Limousine en Estate zijn nu de C-Klasse Coupé en Cabriolet aan de beurt voor een make-over. Ze profiteren van dezelfde verbeteringen als de andere versies.

Mercedes-Benz presenteert op de aanstaande autoshow van New York de vernieuwde C-Klasse Coupé en Cabriolet. Ze volgen op de Limousine en Estate en profiteren van dezelfde verbeteringen. De uiterlijke wijzigingen zijn subtiel, onderhuids zijn de vernieuwingen een stuk rigoureuzer.

De Coupé en Cabriolet krijgen de nieuwe 1.5 turbomotor met mild hybrid-techniek. De kleine elektromotor, onderdeel van een secundair 48 volt-stroomcircuit, levert 10 kW vermogen en 160 Nm koppel ter ondersteuning van de benzinemotor. Later volgt er ook nog een 2.0 benzinemotor met EQ Boost, zoals Mercedes-Benz zijn mild hybrid-systeem noemt. Verder is er weer de AMG C 43-uitvoering, die 23 pk extra heeft en nu dus 390 pk levert. Het dieselaanbod omvat in eerste instantie de vernieuwde C 220 d dieselmotor met meer vermogen (nu 194 pk), een kleiner slagvolume en een lager gewicht.

Naast de motorische wijzigingen zijn er diverse nieuwe opties. Het infotainmentsysteem is vernieuwd en heeft in de meest uitgebreide optie twee beeldschermen: een 12,3 inch exemplaar op de plek van de tellers en een van 10,25 inch bovenaan de middenconsole. Het linkerscherm is te bedienen met aanraakknoppen op het stuur. Een andere nieuwe optie is een geluidsinstallatie met negen luidsprekers en 225 Watt vermogen, als goedkoper alternatief voor het luxe Burmester audiosysteem. Intelligente led-koplampen, luchtvering met nieuwe functies en sfeerverlichting die instelbaar is in 64 kleuren zijn eveneens nieuw.

De vernieuwde C-Klasse Coupé en Cabriolet zijn vanaf juli verkrijgbaar, de prijzen zijn nog niet bekend.