Audi presenteert een nieuwe variant van de RS 5: de Sportback. Technisch presteert 'ie als de RS 5 Coupé, maar de extra deuren maken 'em net iets praktischer.

Audi heeft op de New Yorkse autoshow een nieuwe RS 5 onthuld: de vijfdeurscoupé Sportback. Het is voor het eerst dat van de sportieve 5 deze carrosserievariant verschijnt. Technisch kan 'ie hetzelfde als de RS 5 Coupé: optrekken van 0-100 km/u in 3,9 seconden. De Sportback is dan ook voorzien van dezelfde 2.9 TFSI V6-motor (450 pk en 600 Nm), 8-traps Tiptronic-automaat en Quattro-vierwielaandrijving. Met het optionele RS Dynamic-pakket haalt de nieuweling 280 km/u. 

Vergeleken met de reguliere A5 Sportback ligt de RS 5 Sportback 7 mm dichter bij het asfalt. De nieuwe Sportback is als RS-model te herkennen door de uitgebouwde wielkasten, de honingraatgrille en de ovale uitlaatpijpen. De cabine is voorzien van RS-sportstoelen en -displays (als onderdeel van de Audi Virtual Cockpit) en een multifunctionelen, lederen sportstuur. 

De RS 5 Sportback debuteert op de Noord-Amerikaanse markt. Vanaf december wordt 'ie in Nederland leverbaar, tegen die tijd melden we de prijzen. Optioneel zullen features worden aangeboden als het RS-sportonderstel met Dynamic Ride Control, keramische remschijven en Dynamic Steering.