Mini kleurt de beursstand in New York groen, met twee schone showcars. De plug-in hybride Countryman Panamericana gaat een heuse demonstratietoer rijden. Maar het leukst is toch de Classic Mini Electric.

Op de New York Auto Show toont Mini twee showcars rond het thema duurzaamheid. Een Cooper S E Countryman All4, Mini's plug-in hybride, is aangepast tot demonstratiemodel in een oplage van drie stuks. Deze gaan de ruim 2.500 km van de Pan-American Highway rijden, van New York tot Vuurland, het uiterste puntje van Zuid-Amerika. Op de stand staat ook de schattige Classic Mini Electric.

Classic Mini Electric

Het unieke exemplaar van een laat-klassieke Mini is gerestaureerd en daarna voorzien van de elektrische aandrijflijn uit de Electric Concept die het merk vorig jaar presenteerde. 10 jaar geleden verschenen circa zeshonderd exemplaren van de Mini E op de weg, om elektrisch rijden in de praktijk uit te testen. Volgend jaar presenteert het Britse merk de doorontwikkelde aandrijflijn. Die debuteert in het eerste, puur elektrische model dat klaar is voor een nieuw tijdperk in de Mini-geschiedenis.

Mini Countryman Panamerica Plug-in Hybrid

Countryman Panamericana Plug-in Hybrid

De Countryman die tijdens de lange-afstandsrit Mini's betrouwbare techniek en prestaties moet demonstreren is voorzien van extra koplampen, banden met noodloopeigenschappen en een dakrek voor een reservewiel. De stoere vijfdeurs wordt dan ook over besneeuwde bergpassen, onverharde wegen en door dichte jungle gestuurd. Daarbij verdeelt het intelligente All4-vierwielsysteem de krachten over de voor- en achterwielen, in interactie met de elektromotor. De stekkerhybride kan tot 125 km/u volledig elektrisch rijden.