De afdeling Special Vehicle Operations (SVO) van Jaguar heeft zich bij het tunen van de F-Pace niet kunnen inhouden en bedeelt de F-Pace SVR met liefst 550 paardenkrachten. 

SUV, sportauto en offroader ineen - dat is de Jaguar F-Pace SVR. Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations heeft de terreinmogelijkheden van de F-Pace behouden maar flink wat sportieve modificaties aangebracht. Daarmee sprint de SVR-uitvoering in 4,3 seconden vanuit stilstand naar de 100 km/u - dat is 1,2 tellen sneller dan de reguliere F-Pace! Ook kun je in de SVR maximaal 283 km/u bereiken. 

Sportieve aanpassingen

De huistuner van Jaguar heeft hiervoor een vijfliter V8-benzinemotor met compressor in het vooronder gelegd, die liefst 550 pk aan vermogen en 680 Nm trekkracht kan leveren. Dat is 44 procent extra power dan in de standaard F-Pace. De SUV staat op een opgewaardeerd onderstel met vooraan 30 procent en achteraan 10 procent stijvere schroefveren. 

Jaguar F-Pace SVR

Een aerodynamisch pakket zorgt tegelijkertijd voor betere koeling, meer downforce en stabiliteit op hoge snelheid. Het bestaat onder andere uit grotere luchtinlaten voor, luchtroosters opzij, verbrede wielkastranden, verlaagde dorpelpanelen, een spoiler achteraan en een speciale bumper. De vier pijpen van het Active Exhaust System zijn lichter van gewicht, bevorderen een betere gasdoorstroming maar bieden ook een imposant geluid. 

Voor het eerst past Jaguar het Electronic Active Differential (EAD) toe op de F-Pace. Voor maximaal profijt van dit differentieel is het All-Wheel Drive-systeem geoptimaliseerd en de software van de wielophanging apart afgesteld voor de SVR. Concreet betekent dit dat in Dynamic-rijmodus feller op het gas wordt gereageerd, er pas bij hogere toerentallen wordt opgeschakeld en dat de besturing directer wordt. 

Richtprijs

De sportieve F-Pace is vanaf de zomer te bestellen. Jaguar geeft een richtprijs op van 164.000 euro. De SVR komt met sportstoelen voorin die aan de zijkanten extra steun bieden. De achterbank heeft 'kuipvormige' zitposities. Bestel je de F-Pace SVR met automaat dan is deze te bedienen met een pook in plaats van de draaiknop in de gewone F-Pace. Ook kun je met peddels achter het stuurwiel handmatig schakelen.