Citroën levert de C4 SpaceTourer vanaf mei met een vernieuwde dieselmotor. De BlueHDi-machine krijgt er 10 pk bij en wordt gekoppeld aan een nieuwe achttraps automatische versnellingsbak.

Citroën start vanaf eind mei met de levering van de vernieuwde C4 Picasso. De naam Picasso gaat zoals eerder bekend is gemaakt overboord, het model gaat voortaan door het leven als C4 SpaceTourer. Tegelijk met de invoering van de nieuwe naam komt er ook een nieuwe motoruitvoering: BlueHDI 160 EAT8.

De vernieuwde 2,0 liter dieselmotor heeft 10 pk extra (totaal 160 pk nu) en is standaard gekoppeld aan een achttraps automaat van de Japanse fabrikant Aisin. Het merk kondigde eerder al aan dat deze nieuwe automaat de huidige met zes versnellingen vervangt. De vernieuwde dieselmotor krijgt de nieuwe versnellingsbak als eerste, later volgen de andere motoren. Het verbruik gaat dankzij de nieuwe automaat volgens Citroën met 7 procent omlaag.

Naast de naamswijziging, nieuwe automaat en verbeterde dieselmotor blijft alles bij het oude. Citroën maakt de prijzen van de nieuwe motorversie binnenkort bekend.