Citroën heeft de in Nederland zeer succesvolle C1 bijgeschaafd. Het merk voert diverse verbeteringen door en introduceert twee nieuwe uitvoeringen.

Een facelift is het niet, maar Citroën heeft de C1 op diverse punten verbeterd. Aan de buitenkant kun je dat alleen zien aan het vernieuwde logo, zoals dat ook op de nieuwste modellen van Citroën is te vinden. Verder zijn er twee nieuwe kleuren: Nude en Calvi Blue. Voor het interieur kunnen nieuwe bekledingsopties worden gekozen en er zijn meer kleuren beschikbaar voor de afwerking van het dashboard.

Nieuw is de optie Mirrorscreen, dat apps van je telefoon op het scherm in de auto weergeeft. Ook kan de C1 worden uitgerust met een verkeersbordenlezer. De driecilinder benzinemotor is 3 pk krachtiger dan voorheen en levert nu 72 pk. Een gerobotiseerde versnellingsbak blijft onveranderd leverbaar. Voor meer comfort zorgt de verbeterde isolatie, waardoor er minder rijgeluiden in het interieur doordringen.

Nieuwe uitvoeringen

Citroën presenteert tegelijk met de verbeteringen twee nieuwe uitvoeringen: Urban Ride en Elle. Die eerste heeft een stoer uiterlijk, dankzij de zwarte wielkastranden, speciale 15 inch lichtmetalen wielen, subtiele bestickering en zwarte spiegelkappen. De Elle-uitvoering is aangekleed met onder meer Elle-logo’s en zalmroze accenten in het interieur. Hij is gebaseerd op de luxe Shine-uitvoering en kost 15.750 euro. Voor de C1 Urban Ride vraagt Citroën minimaal 14.990 euro.

De vernieuwde Citroën C1 is per direct te bestellen.