Mercedes-AMG maakt het weer een beetje moeilijker voor wie graag een GT wil. Het merk voegt de GT S Roadster toe aan het assortiment.

In navolging van de GT S Coupé komt er nu ook van de Roadster zo’n uitvoering. De GT S valt tussen de 476 pk sterke GT en de GT C met 557 pk in. De nieuwe motorversie is goed voor 522 pk vermogen en 670 Nm koppel, dat net als in de andere uitvoeringen wordt voortgebracht door een 4.0 V8 twinturbomotor.

De GT S Coupé accelereert in 3,8 seconden van 0 naar 100 km/u, slechts 0,1 seconde langzamer dan de GT C dat doet. Mercedes-AMG geeft een topsnelheid op van 308 km/u. Het schakelwerk wordt verricht door de bekende AMG Speedshift DCT 7G-automaat.

De GT S deelt een aantal technische upgrades met zijn snelle broer, zoals een elektronisch aangestuurd limited slip-differentieel, sportvering met actieve demping en een sportuitlaat met instelbare kleppen. Ook het remsysteem is van de GT C overgenomen, net als de mogelijkheid om een extra rijstand te selecteren (Race).

De levering van de AMG GT S Roadster start in juli, de Nederlandse prijs is nog niet bekend.