Mannen met baarden en tatoeages – als je Instagram mag geloven verplaatsen deze zich het liefst per Café Racer. Hipstertaal voor een oude toermotor die, liefst eigenhandig, is omgebouwd tot sportfiets. De laatste jaren ontwikkelt de Café Racer zich tot een bredere lifestyle en DS speelt daar kundig op in. Dat de DS 3 Café Racer eigenlijk twee wielen teveel heeft, dat zien we maar even door de vingers.

Een dergelijke zet past bij het onconventionele karakter van het merk, zo verklaart DS zelf. Studio BMD, een vermaarde grafisch-ontwerpstudio uit Bordeaux, tekende letterijk voor de decoraties waaraan de DS 3 Café Racer zijn identiteit ontleent.

Elke DS 3 Café Racer heeft een crémewit dak, dat geheel gevuld wordt met het artwork van Studio BMD. Ook de kenmerkende ‘haaienvinnen’ aan weerszijden van de DS 3 worden van opvallende grafische elementen voorzien. Het cijfer '3' vormt hiervan de basis. 

Ook vanbinnen geldt crèmewit als accentkleur. Geheel in Café Racer-stijl moet je eigenlijk op bruin leder zitten, maar standaard is dat niet. Wel vind je dit fijne nappaleder in precies de juiste tint op de optielijst. 

Van de DS 3 Café Racer worden 400 stuks geproduceerd, waarvan er 25 naar Nederland komen. Negentien Café Racers hebben een 110 pk sterke benzinemotor met handbak, van de versie met automaat komen er zes naar Nederland. Vanaf 26.950 euro kun jij je Café Racer voelen – maar dan een stukje veiliger.