Kia geeft de Sportage een bescheiden make-over. Aan de buitenkant zijn de wijzigingen beperkt, maar onder de motorkap is veel nieuws te vinden.

Kia presenteert 2,5 jaar nadat de huidige generatie Sportage in de showrooms arriveerde een vernieuwde versie. Aan het ontwerp is weinig veranderd, de SUV ziet er nog altijd fris uit. De wijzigingen aan de buitenkant zijn beperkt tot nieuwe wieldesigns, nieuwe bumpers en gewijzigde lichtunits. Binnenin zijn frisse stoelbekleding, een vernieuwd instrumentarium en een nieuw stuur te vinden.

Op motorengebied komt Kia met twee belangrijke nieuwtjes. De 2.0 CRDi dieselmotor is voorzien van mild hybrid-techniek met 48 Volt startdynamo, die ook als elektromotor dient. Volgens Kia gaat de CO2-uitstoot met 4 procent omlaag dankzij deze techniek. Naast de nieuwe mild-hybrid-versie introduceert het Koreaanse merk de 1.6 CRDi dieselmotor, ter vervanging van de 1.7 CRDi. De nieuwe motor heeft een vermogen van 136 pk en een koppel van 320 Nm. Optioneel is de 1.6 CRDi te combineren met een zeventraps automaat.

De Sportage wordt met deze vernieuwingsronde voorzien van nieuwe rijhulpsystemen, zoals adaptieve cruise control met stop&go-functie en een 360 graden-camera. Verder is de auto nu uitgerust met de laatste generatie van Kia’s infotainmentsysteem, dat verkrijgbaar is met een beeldscherm van 7 of 8 inch groot.

De vernieuwde Sportage komt in het derde kwartaal van dit jaar naar Nederland, de prijzen zijn op dit moment nog niet bekend.