Een van de belangrijkste modellen voor Mitsubishi is zonder meer de L200 pick-up. De nieuwste generatie is zojuist onthuld en zal in niet minder dan 150 landen verkocht worden. Het nieuwe model belooft nóg duurzamer en betrouwbaarder te zijn dan zijn voorgangers, die inmiddels tot 40 jaar oud zijn.

Engineered Beyond Tough, zo noemt Mitsubishi het gedachtegoed waarop de L200 is gebaseerd. Dat betekent dat de auto op alle vlakken verbeterd is, niet alleen op het gebied van duurzaamheid maar ook op het gebied van rijcomfort op de openbare weg. In het interieur past Mitsubishi luxueuzere materialen toe om de auto ook voor particulieren een serieus alternatief te laten zijn.

De prestaties off-road worden verbeterd met onder meer een herzien 4WD-systeem. Dit nieuwe ierwielaandrijvingssysteem kan worden ingesteld voor diverse soorten ondergrond: gravel, modder, sneeuw, zand en stenen. Uiteraard is er een tussenbak beschikbaar waarmee de L200 nog beter te controleren is in ruw terrein.

Meer rij-assistenten

De L200 mag dan een grote auto zijn, het wordt een stuk gemakkelijker om de grote pick-up door het verkeer te loodsen. Daarvoor is de auto (optioneel) voorzien van onder meer dodehoekdetectie, een waarschuwing voor kruisend verkeer en zelfs een systeem dat per ongeluk teveel gas geven in krappe situaties voorkomt. Zowel handig bij het inparkeren als handig in het terrein is het 360 graden brede camerabeeld rondom.

Over nieuwe motoren rept Mitsubishi niet. We gaan er dus vanuit dat de huidige 2.4 DI-D met 154 pk op het menu blijft staan. Wel wordt hij optioneel gekoppeld aan een nieuwe zestrapsautomaat, die de oude vijftraps vervangt.

Op 17 november aanstaande beleeft de nieuwe L200 zijn verkoopstart in Thailand, waarna hij stapsgewijs gelanceerd wordt in andere landen. Wanneer de nieuwe L200 in de Nederlandse showroom staat is nog niet bekend.