BMW grijpt de Los Angeles Auto Show aan om de nieuwe 3 Serie nog eens in het licht te zetten. Het voorlopige topmodel van de reeks, de M340i, zal daar onthuld worden. Dat neemt niet weg dat we ‘m alvast mogen zien…  

De BMW M340i is voorzien van een opvallende ‘nierengrille’. Deze is niet voorzien van traditionele lamellen, maar van facetten die het meest weghebben van slagtanden. Een 3,0-liter zescilinder lijnmotor met 374 pk en maar liefst 500 Nm koppel rechtvaardigt zo’n symbool: de nieuwe M340i is 48 pk en 50 Nm sterker dan het uitgaande model.

BMW M340i

Deze indrukwekkende krachtbron is altijd gekoppeld aan een achttrapsautomaat en vierwielaandrijving. De purist hoeft zich over dat laatste weinig zorgen te maken, BMW zorgt ervoor dat er standaard meer vermogen naar de achterwielen gaat voor het typische achterwielaandrijver-gevoel. Bij het sprinten vanuit stilstand bewijst de vierwielaandrijving al zijn nut: na 4,4 seconden wijst de meter ‘100’ aan.

Om al het vermogen in goede banen te leiden is het onderstel aangepast door BMW’s M-divisie. Op alle vlakken is het stugger en stijver gemaakt, waardoor stuurgevoel en -precisie toenemen. Wil je zelf kunnen instellen of je auto comfortabeler of sportiever is, dan moet je de adaptieve dempers aanvinken op de optielijst.

Vanbinnen is de auto voorzien van stroeve stoelen die deels uit Alcantara en deels uit kunstleer bestaan. Speciale aluminium sierstrips benadrukken het sportieve karakter van de M340i terwijl de type-aanduiding terugkomt in de tellerbak.

De BMW M340i debuteert op de Los Angeles Auto Show, waarvan de eerste persdag op 28 november plaatsvindt.