Hier is de nieuwe Range Rover Evoque! De tweede generatie van het model heeft nieuwe, slimme camera- en terreintechnieken, hybride aandrijving en meer interieurruimte.

Land Rover heeft de tweede generatie van de succesvolle Range Rover Evoque gepresenteerd. Het nieuwe model heeft een 2 centimeter langere wielbasis, waardoor er meer ruimte is voor passagiers op de achterbank. De kofferbak is 10 procent groter geworden en meet nu 591 liter. Daardoor passen onhandig gevormde voorwerpen zoals golfclubs en kinderwagens nu makkelijker in de bagageruimte.

Land Rover past voor het eerst mild-hybrid-techniek toe in een model. Bijna alle motoren die leverbaar worden in de Evoque zijn ermee uitgerust. Bij mild-hybrid werkt een slimme starter-generator energie op die vrijkomt bij het uitrollen en afremmen. Die energie kan worden gebruikt bij het accelereren. Daardoor worden het verbruik en de CO2-uitstoot verminderd, terwijl de acceleratie soepeler verloopt. Het aanbod van benzinemotoren met deze techniek omvat drie vermogensversies van de 2.0 Si4-motor, met 200, 250 en 300 pk. Daarnaast zijn er dieselkrachtbronnen met 150, 180 en 240 pk.

Alle motoren zijn gekoppeld aan een negentraps automaat en drijven vier wielen aan, alleen de instapdiesel is ook verkrijgbaar met voorwielaandrijving en een handgeschakelde versnellingsbak. Dat is ook de enige uitvoering die niet voorzien is van hybridetechniek. Land Rover voegt later nog driecilindermotoren en een plug-in hybride-uitvoering toe aan het assortiment.

Beetje Velar

De nieuwe Evoque heeft een design dat veel trekjes heeft van de vorig jaar gelanceerde Range Rover Velar, maar blijft in de basis herkenbaar als Evoque. De SUV is ‘meer Land Rover’ dan voorheen, door de introductie van het slimme Terrain Response 2-systeem, dat ondergronden herkent en daar de aandrijving op aanpast. Ook nieuw: camera’s onder de auto die de grond in beeld brengen, waardoor je als bestuurder ‘door de motorkap heen’ kan kijken. Hetzelfde trucje past Land Rover toe aan de achterkant, het beeld van de camera’s kan worden weergegeven op de multifunctionele binnenspiegel.

De nieuwe Evoque komt in het voorjaar van 2019 naar Nederland, de prijzen zijn niet bekend.