Mazda heeft zojuist de eerste foto's vrijgegeven van de geheel nieuwe Mazda 3. Na een teaser-offensief wisten we al aardig hoe hij eruit gaat zien, nu kunnen we hem in vol ornaat bekijken.

De nieuwe Mazda 3 komt in twee varianten, een sedan en een hatchback. Waar de eerste vrij traditioneel getekend is onderscheidt de hatchback zich duidelijk van de concurrenten. Een forse, afgeronde C-stijl maakt de nieuwe Mazda 3 direct herkenbaar en maakt hem ook duidelijk verschilend van het uitgaande model. 

Ook het interieur gaat volledig op de schop. In het zwart vallen de nieuwe vormen niet zo op, met een lichte bekleding valt de bijzondere vormgeving op van het geheel des te meer op. Het zou niet misstaan in een sportwagen en als de afwerking op het niveau is dat we van Mazda gewend zijn is het één van de mooiste interieurs in zijn segment.

Technische details en specificaties geeft Mazda nog niet vrij, wel weten we dat de nieuwe Skyactiv-X-techniek in dit model zal debuteren. De Skyactiv -X-motor is een benzinemotor die onder bepaalde omstandigheden functioneert als een diesel, met een bijbehorend gunstiger verbruik.