Een dag vóór de officiële onthulling, morgen op de autosalon van Parijs, lekt al beeld uit van de nieuwe BMW 3 Serie. 

Het is tegenwoordig bijna onmogelijk: een nieuw model geheimhouden tot aan de officiële onthulling. Het lukt BMW evenmin, met de nieuwe generatie 3 Serie die het merk morgen van onder het doel haalt op de autoshow van Parijs. 

Nu moeten we erbij zeggen dat het design van de BMW 3 Serie, die al sinds 1975 wordt gebouwd, altijd meer onderhevig is aan evolutie dan aan revolutie. Zaken als lichtunits, luchtinlaten, grille, uitlaat en de vouw zijachter zijn opnieuw getekend, de bekende 'Bimmer-vorm' blijft behouden. 

BMW 3 Serie 2019 (fotolek)

De vernieuwing van de 3 Serie zit 'em dan ook vooral in de techniek onderhuids. Eerder liet het Beierse merk weten dat de nieuwe 3 voortaan op het modulaire CLAR-platform komt te staan. Omdat daarin aluminium en carbon gebruikt wordt is de nieuwkomer 55 kg lichter dan de huidige 3 Serie. De bodemplaat biedt ook de mogelijkheid om een plug-in of volledig elektrisch aangedreven uitvoering uit te brengen. De CLAR-basis is geschikt voor achterwiel- en vierwielaandrijving. 

De gelekte afbeeldingen, zo te zien afkomstig uit een configurator, bevatten ook interieurfoto's. Daarop zien we dat het infotainmentscherm niet langer 'los' op het dashboard staat maar erin geïntegreerd is. Het instrumentenpaneel is voortaan digitaal.