Smart verblijdt ons, al voordat de autosalon van Parijs van start gaat, met de voorpremière van de Forease. Dit leuke studiemodel is serieuzer dan je denkt, want er is een kans dat ‘ie in productie gaat.

De Smart Forease is een studiemodel waar je blij van wordt. We maken kennis met de dakloze Smart tijdens een speciale voorpremière in Parijs. Door de lage voorruit lijkt de auto bijna vierkant te zijn en ziet hij er aan de voorkant heel breed uit. Allemaal optisch bedrog, want deze concept car heeft dezelfde breedte- en lengtematen als een gewone Smart Fortwo. Andere bijzondere toevoegingen zijn de grote wielen, de opvallende bulten achter de voorstoelen en de extra led-verlichting in de grille, die de Forease tot een erg stoer karretje maken.

Leuk allemaal, maar gaan we ooit nog iets terug zien van de Forease? “Dit studiemodel is een hommage aan de Smart Crossblade, waarvan we destijds een beperkte oplage hebben gebouwd. Die auto is onder liefhebbers inmiddels zeer gewild. Ik heb het vermoeden dat deze concept car ook zomaar eens in productie zou kunnen gaan”, aldus de woordvoerster van het merk. Ze voegt daar wel aan toe dat er ook studiemodellen van Smart zijn geweest in het verleden die niet de fabriek hebben gehaald. “We laten graag zien wat er allemaal mogelijk is en natuurlijk hopen we op de autosalon van Parijs op positieve reacties van het publiek.” Dat laatste moet goed komen, lijkt ons. Dan rest Smart nog maar een opdracht: bouwen dat ding!