De nieuwe BMW 3 Serie is onthuld op de Autosalon van Parijs! De auto is helemaal nieuw, maar voelt vertrouwd.

Een 3 Serie blijft altijd een 3 Serie. BMW heeft het model helemaal vernieuwd, maar de auto blijft herkenbaar. De nieuwe koplampen met een ‘hapje’ eruit en de 4 Serie Coupé-achtige achterlichten zijn de meest opvallende, nieuwe elementen. Zoals we eerder al schreven, is de bekende teruglopende raamlijn bij de C-stijl vervangen door een boomerang-achtige vorm.

Het interieur is prachtig. Sportieve elementen zijn gecombineerd met luxe accenten, zoals de houten panelen die in een van de 3 Series op de stand van BMW in Parijs zijn toegepast. De nieuwe stoelen zitten zoals je verwacht in een 3 Serie: erg goed. Ze zijn laag in te stellen en je kunt het stuur lekker naar je toe trekken. Het is dat er geen sleutel aanwezig is, anders zouden we direct wegrijden. Het 10,25 inch beeldscherm bovenaan het dashboard is zeer fraai, net als het volledig digitale instrumantarium. Mooie materialen als aluminium en leer verhogen de kwaliteitsbeleving. Ook een mooi detail: de temperatuur wordt weergegeven op een klein kleurenscherm tussen de ventilatieroosters in.

Als we het portier dichttrekken dan horen we niets meer van het beursgeruis. Volgens BMW is de isolatie van de auto dan ook flink verbeterd. Dat geldt ook voor de ruimte achterin, dankzij de 4 centimeter grotere wielbasis. In de praktijk is de ruimte voldoende, ook voor langere personen. De achterbank biedt een comfortabele zit.

BMW maakt bij de persconferentie op de autosalon van Parijs ook bekend welke motorversies eraan komen. Bij de verkoopstart in de eerste helft van 2019 staan er twee benzinemotoren op de planning: de 320i en 330i, met 184 en 258 pk. Voor dieselrijders is er keuze uit de 318d, 320d en 330d, met vermogens van 150 tot 265 pk. En plug-in hybrides? Die komen eraan, in de loop van volgend jaar.

De prijzen van de nieuwe 3 Serie worden later pas bekend gemaakt.