De Toyota RAV4 is niet meer de SUV zoals je ‘m kent, want de nieuwe heeft een opvallend, rechthoekig design. De hybridetechniek is gelukkig gebleven.

“Ken je de Toyota Tacoma die we in de Verenigde Staten leveren?” De woordvoerder vraagt ons of we bekend zijn met de grote pick-up die het merk aan de andere kant van de grote plas verkoopt. “Dáár is het ontwerp van de van de nieuwe RAV4 op gebaseerd.” Het zegt genoeg over het statement dat Toyota wil neerzetten met de nieuwe RAV4. De motorkap loopt nu bijna horizontaal, waardoor de auto niet alleen een stoerdere uitstraling heeft maar er ook minder MPV-achtig uitziet.

Binnenin is er geen misverstand: dit is een echte SUV. Grote knoppen, een praktisch design en een robuuste uitstraling. De bijna horizontaal naar achteren lopende daklijn zorgt voor veel hoofdruimte achterin, en ook de beenruimte is riant. Net als de kofferbak trouwens, Toyota hoopt dan ook dat eigenaren van een Avensis Touring Sports zullen overstappen in de praktische SUV.

Voor de prijs hoeven ze het niet te laten, want die belooft aantrekkelijk te worden. “De CO2-uitstoot van de hybrideversie is 102 g/km, dat is bizar weinig voor een SUV.” Op de CO2 wordt de BPM-aanschafbelasting gebaseerd. Hoe minder CO2, hoe minder belasting. Helaas kan de woordvoerder ons nog geen concrete toezeggingen doen over de prijs.