Het is zonder twijfel de meest opvallende primeur op de Autosalon van Parijs: de DS 3 Crossback. Het is een auto waar je even aan moet wennen, maar ‘dat is niet erg’.

DS doet wat andere merken niet durven. Het merk zet in het populaire compacte SUV-segment de DS 3 Crossback neer, de meest opvallende auto die we in tijden hebben gezien. De 'haaienvin' aan de zijkant is een dikke knipoog naar de huidige DS 3 en ook meteen het meest controversiële deel van het ontwerp. “Het is niet erg als je even moet wennen, dat willen we bij DS juist graag. Als je de DS 3 over 2 jaar op straat ziet, moet je hem namelijk (ook) nog leuk vinden”, zo zegt de woordvoerster van het merk. “Bovendien, een DS is niet voor iedereen.” Love it or hate it, take it or leave it. Een DS is iets bijzonders en dat geldt zeker voor de DS 3 Crossback.

Het interieur is zonder meer prachtig, er zijn zoveel bijzondere details dat je niet weet waar je moet kijken. De ruitvormige elementen op de middenconsole vallen direct op en de graphics van de diverse beeldschermen zijn even kunstzinnig als fraai. De auto is nog praktisch ook, zowel achterin als in de kofferbak is er voldoende ruimte. Dat is een verbetering ten opzichte van de gewone DS 3, die door de Crossback min of meer wordt opgevolgd. Dit wil niet zeggen dat de driedeurs hatchback verdwijnt, DS blijft ‘m voorlopig nog leveren.

DS start in het voorjaar van 2019 met de verkoop van het nieuwe model in Nederland. De woordvoerster kan ons helaas nog geen prijzen vertellen, die krijgen we later dit jaar te horen. Eind volgend jaar komt de volledig elektrische versie, met een actieradius van 300 kilometer. Daarvan maakt het merk de prijzen begin 2019 bekend, zodat geïnteresseerden tijdig een bestelling kunnen plaatsen.