Skoda grijpt de Autosalon van Parijs aan om de Vision RS te presenteren, een auto die je kunt zien als de directe voorbode van de nieuwe generatie Rapid. Als het aan ons ligt, verandert het merk er weinig meer aan voordat ‘ie in productie gaat.

Skoda heeft als enige merk van de Volkswagen Groep een officiële fabrieksstand op de Autosalon van Parijs. De meeste andere merken van de groep zijn vertegenwoordigd door de Franse importeur. Het geeft maar aan dat Skoda een belangrijke positie heeft binnen het Duitse concern en de Vision RS concept car onderstreept dat.

De Vision RS is de voorbode van de volgende generatie Rapid, maar dan met een sportief jasje aan. Dat jasje staan ‘m goed, maar ook als je de glimmers wegdenkt is de Vision RS een fraaie, strak gelijnde hatchback. Een mooie verwijzing naar de huidige Rapid is de naar onder doorlopende achterruit. De voorkant ziet er gespierd uit, het zou zó een Seat kunnen zijn.

De auto die Skoda in Parijs laat zien heeft al een interieur, dat er bovendien behoorlijk productierijp uitziet. Dat geeft aan dat de ontwikkeling van het model al in een vergevorderd stadium is. Ook op technisch gebied is de Vision RS interessant, onder het scherp gelijnde plaatwerk gaat hybridetechniek schuil. Daarvan maakte Skoda eerder al de specificaties bekend. De belangrijkste nogmaals: een vermogen van 245 pk, een CO2-uitstoot van 33 g/km en een elektrische actieradius van 70 kilometer.