De Autosalon van Parijs staat voor Seat in het teken van de Tarraco. Deze grote SUV maakt het aanbod van het merk compleet.

Seat heeft geen traditionele stand op de Autosalon van Parijs. Op het binnenplein van het beurscomplex heeft het merk een soort koffiebar annex expositieruimte opgetuigd, waar de Tarraco wordt gepresenteerd. De nieuwe SUV is het belangrijkste nieuws van Seat, bijna alle andere modellen zijn thuisgebleven.

De nieuwe SUV past naadloos in het huidige assortiment en lijkt erg op de Ateca. Aan de voorkant is een fraai neusje te zien met aanzienlijk kleinere koplampen dan we van het merk gewend zijn. Ook als je instapt is het een feest der herkenning. Bekende elementen uit andere Seats zijn gecombineerd in een degelijk ogend en aanvoelend dashboard.

De stoelen in de nieuwe Tarraco zitten meteen goed en ook op de achterbank is er veel zitcomfort. De bank is te verschuiven voor meer been- of kofferruimte. De auto die in Parijs staat is voorzien van een derde zitrij, waarvan de twee stoelen achterin alleen voor kinderen comfortabel zijn. Dat is dan ook precies waarvoor ze zijn bedoeld. Als je de stoelen omlaag klapt dan ontstaat er een enorme laadruimte.

De Tarraco komt begin volgend jaar naar Nederland, de prijzen zijn nog niet bekend.