Kia Soul

De volgende generatie Kia Soul krijgt hetzelfde accupakket als de e-Niro. Deze relatief bereikbare elektrische auto heeft een batterijpakket van 64 kWh, goed voor een rijbereik van 485 kilometer.

De nieuwe Kia Soul krijgt de aandrijflijn van de e-Niro. Dat betekent dat het rijbereik van elektrische Soul toeneemt tot meer dan 450 kilometer, dankzij een accupakket van 64 kWh. Een medewerker van het merk heeft ons dat toevertrouwd op de Autosalon van Parijs.

De accucapaciteit van de nieuwe Soul EV wordt ruim twee keer zo groot als die van de huidige, die het met 30 kWh moet doen. Het nieuwe model zal als eerst in de Verenigde Staten op de markt worden gebracht, met een benzinemotor. Dat gebeurt in de loop van volgend jaar. De elektrische versie verschijnt later en die komt ook naar Europa, maar dat zal waarschijnlijk nog tot 2020 duren.

Het ontwerp van de nieuwe Soul is al af, medewerkers van Kia hebben de auto al kunnen zien. De nieuwe Soul wordt een auto met een eigenzinnig ontwerp, net als zijn voorgangers.

De officiële onthulling van de nieuwe Soul is eind dit jaar of begin 2019.