Opvolger Skoda Rapid

Het is nog maar een week geleden dat Skoda de Vision RS onthulde op de Autosalon van Parijs. Uit dat studiemodel komt de opvolger van de Rapid voort en daarvan krijgen we nu het eerste beeld voorgeschoteld.

Skoda geeft het eerste beeld vrij van de opvolger van de Rapid. Het is nog niet zeker of de auto zijn naam behoudt, maar de toevoeging Spaceback – voor de hatchback-uitvoering – keert wel terug. Skoda is er snel bij, nog maar een week geleden onthulde het merk op de Autosalon van Parijs de Vision RS, het studiemodel dat de voorbode is van de compacte hatchback.

Bij de vertaling van een concept car naar een productiemodel worden de scherpe randjes eraf geslepen. Zo ook bij de Vision RS, die is opgetuigd met dikke bumpers en grote wielen. Die halen het productiestadium niet, maar de basisvorm van de Vision RS blijft behouden. Dat blijkt in ieder geval uit de eerste foto die het merk vrijgeeft, waarop we het silhouet van het nieuwe model kunnen zien.

De nieuwe hatchback wordt uitgerust met geavanceerde rijhulpsystemen, wat mogelijk is door het moderne platform waarop de auto staat. De huidige Rapid maakt gebruikt van ‘oude’ techniek, waardoor slimme assistentiesystemen slechts beperkt toegepast konden worden.

De opvolger van de Rapid wordt nog dit jaar onthuld.