De sportieve GTS-uitvoering van de Panamera wordt ook verkrijgbaar als GTS Sport Turismo. Beide staan nog dit jaar bij de dealer en zijn nu te bestellen. Hier volgen de specificaties.

Porsche introduceert de Gran Turismo Sport- ofwel GTS-uitvoering van de Panamera, die vorig jaar geheel vernieuwd werd. Dit keer komt de sportieve versie als de bekende vierdeurscoupé maar ook als praktische GTS Sport Turismo, zeg maar stationwagon-variant. 

De vierliter V8-biturbomotor is 20 pk en 100 Nm krachtiger dan van z'n voorganger. De krachtbron levert daarmee nu maximaal 460 pk vermogen en 620 Nm koppel. Standaard is de motor gekoppeld aan een achttraps PDK-automaat met dubbele koppeling. Verder is de Panamera voorzien van het Sport Chrono Pakket en Porsche Traction Management-vierwielaandrijving. Deze optelsom van techniek maakt het mogelijk om vanuit stilstand binnen 4,1 seconden de 100 km/u te bereiken. De topsnelheid ligt op 292 km/u (Sport Turismo 289 km/u). 

Het sportonderstel van de GTS-modellen ligt 10 mm dichter bij het asfalt dan het onderstel van de reguliere Panamera's. Het merk heeft het Porsche Active Suspension Management sportiever afgesteld. De Panamera's GTS hebben grote remmen en adaptieve luchtvering met driekamer-technologie. Een sportuitlaat met duidelijk geluid is standaard aanwezig.

Porsche Panamera GTS Sport Turismo

De uitrusting van de Panamera GTS is uitgebreider dan die van de vorige generatie. Voor de aankleding met donkere exterieurdetails zorgen het standaard SportDesign Pakket en de 20 inch grote Panamera Design wielen. Het interieur is afgewerkt met zwart alcantara en aluminium. Het multifunctionele stuurwiel is voorzien van schakelflippers. Dankzij de Connect Plus-module kunnen online diensten worden gebruikt. 

Rijders van de GTS-uitvoeringen beschikken over dezelfde rijhulpsystemen als die in de gewone Panamera en Panamera Sport Turismo. Nieuw op de gehele Panamera-reeks is een Head-Up Display. De GTS is per direct te bestellen. De prijzen beginnen bij 189.500 euro en 195.600 euro voor de GTS Turismo Sport. De marktintroductie is in december.