Smart is vanaf 1 januari 2019 een volledig elektrisch automerk. Alle benzineversies worden van de markt gehaald.

Smart gaat voor 100 procent elektrisch. Vanaf 1 januari 2019 kun je alleen nog een nieuwe Smart kopen met een elektrische aandrijving. Het merk stopt met de verkoop van de benzineversies. Nederland is het tweede land in Europa waar Smart deze ommezwaai maakt, vanaf 2020 kun je in geen enkel Europees land nog een Smart met verbrandingsmotor kopen.

Smart gaat de EQ Fortwo en EQ Forfour, zoals de modellen gaan heten, aanbieden in drie uitvoeringen: Comfort, Comfort Plus en Brabus Style. Die laatste is voorzien van een sportieve aankleding, maar heeft dezelfde 60 kW (81 pk) sterke elektromotor als de andere versies. De stadsauto is voorzien van 22 kW lader, waarmee het 17,6 kWh grote accupakket in 40 minuten voor 80 procent opgeladen kan worden. Daarvoor moet je wel gebruik maken van een snellaadstation.

Het besluit van Smart om te stoppen met de benzineversies heeft ook gevolgen voor de vanafprijs. Nu kun je nog voor 15.676 euro een Smart kopen, straks ben je minimaal 8.000 euro meer kwijt.