Skoda heeft meer informatie bekend gemaakt over de Scala, de opvolger van de Rapid. We weten nu hoe groot de auto is, welke motoren er leverbaar worden en welke techniek Skoda erin stopt.

Nog dit jaar onthult Skoda een nieuw model met de naam Scala. Het merk maakt nu alvast belangrijke informatie bekend over de opvolger van de Rapid. De hatchback wordt leverbaar met vijf verschillende motoren: drie benzineversies, een diesel en een uitvoering op aardgas. De benzinekeuzes zijn de 1.0 TSI met 95 pk en 115 pk en de 150 pk sterke 1.5 TSI. De twee krachtigste varianten zijn optioneel te voorzien van een automaat, net als de enige dieselmotor. Dat is de 1.6 TDI met 115 pk. Later voegt Skoda op basis van de 1.0 TSI een aardgasversie toe aan het assortiment.

De Scala is met een lengte van 4,36 meter zo’n 6 centimeter langer dan de Rapid. Dat is niet het opvallendste cijferfeitje, de Scala is namelijk vooral aanmerkelijk breder dan zijn voorganger; maar liefst 9 centimeter komt erbij. Dat de bagageruimte groter is zal je niet verbazen, met de toegenomen buitenmaten. 467 liter meet de inhoud, 52 meer dan bij de Rapid.

Skoda stopt de Rapid vol met nieuwe techniek, zoals led-koplampen, een digitaal instrumentenpaneel en vele actieve veiligheidssystemen. Nieuw is side assist, een uitbreiding van het dodehoekdetectiesysteem. Hiermee worden auto’s op grotere afstand al herkend en niet pas op het laatste moment.

De Scala wordt later dit jaar onthuld, de verkoop start in de eerste helft van 2019.