Onder de ruim vijftig showcars op de Sema Ford-stand bevinden zich zeven Ranger-uitvoeringen. De gebruikte customizing onderdelen en styling accessoires gaan volgend jaar in de verkoop, wanneer de Ford Ranger wordt vernieuwd.

Als deze week in Las Vegas de Sema-beurs voor aftermarketproducten en tuning opent, is Ford erbij. Op de stand zullen meer dan vijftig showcars te zien zijn, gestyled door Ford zelf en vaak ook in samenwerking met andere specialisten. Dat laatste is het geval bij vijf van de zeven tentoon te stellen uitvoeringen van de pick-up Ford Ranger.

Het leuke is dat de ruim honderdvijftig toegepaste individualiseringsproducten en accessoires gewoon in de verkoop komen. Dat gebeurt volgend jaar (in ieder geval in de Verenigde Staten), zodra de nieuwe Ford Ranger op de markt komt. Hierbij lichten we de Ford Ranger-showcars kort toe om alvast naar dat moment toe te leven. 

Eerst de twee eigen conceptcars van Ford. De Ranger Basce Camp is zo ontworpen dat 'ie elk moment de gebaande paden kan verlaten. Zoals de illustratie laat zien kun je zelfs je tentje 'opslaan' op de laadbak van de pick-up. Een lier, 'bull bar', offroad schokbrekers, beschermplaten en een kit om de auto hoger boven de ondergrond te zetten; het zit er allemaal op, zelfs een snorkel om door het water te waden. De Ford Performance-afdeling komt met de prototype Ranger Performance. Daarmee wil Ford het 'go anywhere, do anything'-karakter van de Ranger benadrukken. Onder meer een Offroad Package, elektronische differential lock achter, lift kit, all-terrain banden en een performance uitlaat behoren tot de toegevoegde opties.

Ford Ranger Xbox showcar

De Ranger Project Nightfall combineert de terreincapaciteiten met 'urban styling'. Ook de Ranger Airdesign USA heeft twee kanten, uitgewerkt in een agressief uiterlijk en comfortabele rijeigenschappen voor op de weg. Bij de Baja-forged Ford Ranger is juist gekozen voor het pure terreinwerk. Deze pick-up is dan ook toegesneden op het 'heavy duty' werk van bijvoorbeeld militaire voertuigen. 

De 'plattelands avonturier' heeft meer aan de Project Ranger X van BDS Suspension. De verlengde bagagebak is voorzien van een op maat gemaakt systeem voor het meenemen van gereedschap, goederen en spullen als sleepkabels. De leukste showcar hebben we voor het laatst bewaard. Niet alleen is de Ranger Xbox qua uiterlijk en kleurstelling geïnspireerd op de gelijknamige spelcomputer, de inzittenden achterin hebben een Xbox One Xs tot hun beschikking. Nog cooler is het dat ze de schermen daarvoor ook in het pick-up 'bed' achterin kunnen gebruiken, terwijl ze onder de sterrenhemel liggen.