Jaguar brengt een speciale editie van de F-Type op het toneel. Met de Jaguar F-Type Chequered Flag Limited Edition viert het Britse merk de Jaguar XK 120, die precies 70 jaar geleden op de markt kwam. Met deze auto legde Jaguar de basis voor een rijke sportwagenhistorie, waarvan de F-Type de meest recente toevoeging is.

Jaguar baseert de Chequered Flag-editie op de uitvoering R-Dynamic. Deze van zichzelf al extra sportieve uitvoering wordt voorzien van Windsor-lederen sportstoelen met geborduurd finishvlagpatroon en diverse Chequered Flag-badges. Ook zijn er speciale, door SVO (Special Vehicle Operations) ontworpen dorpels geplaatst.

Eveneens speciaal voor de Chequered Flag-uitvoering zijn de 20 inch grote, deels hoogglans zwart gespoten wielen. Als je kiest voor de Coupé is ook het dak in hoogglans zwart uitgevoerd. Niet-optische wijzigingen zijn er in de vorm van nieuwe dempers, waarvan de karakteristiek verfijnd is.

De Jaguar F-Type Chequered Flag is leverbaar met 300 pk sterke 2,0-liter viercilinder of met een zescilinder die340 of 380 pk sterk is. Standaard is elke F-Type voorzien van een achttraps Quickshift-automaat, optioneel is de 380 pk-variant verkrijgbaar met vierwielaandrijving. Prijzen voor de Chequered Flag-uitvoering zijn nog niet bekend, evenals de mate waarin het model gelimiteerd is.