Over een maand showt Toyota de tweede variant van de nieuwe Corolla (voorheen Auris), de Touring Sports. Om aan alle wensen van de Europese markt te kunnen voldoen heeft het merk ingezet op stijl, uitrusting, ruimte en rijeigenschappen.

Op de autosalon van Parijs zal Toyota het doek aftrekken van de nieuwe generatie Corolla Touring Sports, zeg maar de opvolger van de Auris stationwagon. Hoewel deze tot dezelfde modelfamilie gaat behoren als de in maart geshowde Auris hatchback, is de Touring Sports als op zichzelf staand model ontwikkeld.

De mogelijkheden van Toyota's flexibele TNGA-platform zijn optimaal benut, zodat de Corolla Touring Sports aan de vele wensen van de veeleisende Europese markt kan voldoen. Om te beginnen heeft het Japanse merk zich gericht op een stijlvol uiterlijk met aflopende daklijn en sportieve accenten zoals de brede wielkasten en naar buiten geplaatste wielen achteraan. De stationcar kan straks besteld worden in bi-tone uitvoering; het dak, de dakrails, buitenspiegels en onderste deel van de grille worden dan in het zwart geleverd. 

De wielbasis van 2.700 mm zou goed zijn voor meer beenruimte achterin. De Touring Sports kan minimaal 598 liter bagage bergen. Naast ruimte moet het model accessoires bieden die vooral onder zakelijke rijders gewild zijn. Denk aan een draadloze telefoonlader, head-up display, het Toyota Touch Multimedia System en het JBL GreenEdge Premium Sound System. 

Toyota Corolla Touring Sports

Toyota, die het model in Europa vóór Europa heeft ontwikkeld, heeft ook gewerkt aan de rijeigenschappen. De motor of motoren zijn lager geplaatst, wat een lager zwaartepunt creëert. Wendbaarheid en stabiliteit zouden toch al beter moeten zijn door gebruik van de TNGA-bodemplaat. Een MacPherson-veersysteem en een multi-link vormen de wielophanging voor- en achteraan. 

De nieuwe Toyota Corolla Touring Sports zal worden aangeboden met 1,2 liter turbobenzinemotor van 116 pk. Bestellers hebben ook de mogelijkheid van twee hybride versies. De 1.8 Hybrid biedt een systeemvermogen van 122 pk en de 2.0 Hybrid 180 pk. Laatstgenoemde zou krachtige prestaties met laag verbruik combineren, ideaal dus voor veelrijders. We verwachten de Touring Sports in Nederland aan het eind van het eerste kwartaal van 2019. Tegen die tijd zullen we de prijzen melden op onze website.