Skoda geeft voorafgaand aan de onthulling van de Vision RS concept car diverse schetsen vrij. Dit keer mogen we een kijkje binnenin nemen.

In oktober op de autosalon van Parijs presenteert Skoda de Vision RS, een hatchback met afmetingen die min of meer overeenkomen met die van de Rapid. Het merk zegt het niet met zoveel woorden, maar de Vision RS is de voorbode van de opvolger van de Rapid. Vorige maand liet Skoda al schetsen zien van de buitenkant, nu is het interieur aan de beurt.

Het dashboard van het studiemodel is gemaakt van bijzondere materialen, zoals milieu-verantwoord geproduceerd Alcantara, koolstofvezel van gerecyclede materialen en kristal van de Tsjechische glasfabrikant Lasvit. Bij het bedienen van aanraakschermen worden er lichteffecten getoond, een leuke gimmick die waarschijnlijk voorbehouden blijft aan het studiemodel. Meer potentie om in productie te gaan zijn de handige deurvakken van rekbaar materiaal.

Skoda is heel serieus met de Vision RS. Het ontwerp van het dashboard gaan we min of meer in deze vorm terugzien in alle toekomstige Skoda’s.