Het publiek bij het DTM-raceweekend op de Nürburgring heeft geluk: het ziet de (nog in ontwikkeling zijnde) BMW's X3 M en X4 M-performancemodellen voor het eerst in actie komen.

De eerder dit jaar aangekondigde nieuwe M-modellen van de BMW X3 en X4 zijn nog altijd in ontwikkeling. De onthulling wordt pas in de loop van 2019 verwacht. Toch zijn er geluksvogels die er al aan mogen snuffelen: dit weekend komen twee prototypes in actie tijdens het supportprogramma van het DTM-raceweekend op de Nürburgring. Op dezelfde plek waar het afrondende testen en tunen plaatsvindt.

De nog gecamoufleerde auto's geven al enkele M-kenmerken prijs, waaronder de grote luchtinlaten vooraan en de twee dubbele uitlaten achter. Zoals altijd besteedt huistuner BMW M ruim aandacht aan het optimaliseren van de aerodynamica. Daarnaast heeft het twee nieuwe M TwinPower Turbo-zescilindermotoren ontwikkeld. 

Het publiek kan zien of de performancetak van BMW al ver is of nog aan de bak moet met prestaties, wendbaarheid, precisie enzovoort. De nieuwe M-modellen binnen de SUV-familie worden uitgerust met intelligente vierwielaandrijving, een actief M-differentieel achter en andere M xDrive-techniek.