Mercedes-Benz GLE

Bijna onthult Mercedes-Benz de nieuwe generatie van de GLE, de auto die tot een paar jaar geleden door het leven ging als M-Klasse. De grote SUV wordt op de autosalon van Parijs in oktober voor het eerst aan het publiek getoond.

De nieuwe Mercedes-Benz GLE wordt bijna onthuld. Het merk deelt nu alvast een plaagstootje uit door een foto vrij te geven waarop de voorkant van SUV te zien is. Helaas staat de auto in het donker, waardoor we alleen een vage indruk van het ontwerp krijgen.

De nieuwe GLE profiteert van de alle nieuwe technologie die Mercedes-Benz onlangs op andere modellen heeft gepresenteerd. Het nieuwe MBUX multimediasysteem met talloze mogelijkheden op het gebied van spraakbesturing, onlineservices en smartphonekoppeling, zal in de nieuwe GLE worden toegepast. Uiteraard inclusief het inmiddels voor Mercedes-Benz kenmerkende ‘widescreen’, twee beeldschermen die naast elkaar zijn opgenomen in een enorm paneel bovenop het dashboard.

Nieuw voor de grote SUV is mild-hybrid-techniek, op een motoruitvoering die waarschijnlijk de naam GLE 53 draagt. Ook andere moderne technieken, zoals semi-zelfrijdende functies en een elektronisch aangestuurd onderstel, gaan we op de nieuwe generatie GLE terugzien.