Schets Mercedes-Benz GLE

Mercedes-Benz is volop aan het teasen met de nieuwe generatie GLE. Met de schets die het merk nu vrijgeeft krijgen we al een aardig beeld van de auto.

Op de autosalon van Parijs begin oktober maakt de nieuwe Mercedes-Benz GLE zijn werelddebuut. Om je daarop voor te bereiden toont het merk nu alvast een schets van de auto. Eerder deze week mochten we al een filmpje zien waarin de koplampen van de nieuwe SUV in beeld komen.

Dankzij de nieuwe schets krijgen we een goede indruk van het ontwerp. De kenmerkende C-stijl die de raampartij doorbreekt blijft, net als de achterste zijruiten die optisch overlopen in de achterruit. Aan de voorkant zien we overeenkomsten met de X-Klasse, de pick-up die Mercedes-Benz onlangs aan zijn assortiment heeft toegevoegd.

De nieuwe GLE krijgt de beschikking over de nieuwste techniek van Mercedes-Benz, zoals mild-hybrid aandrijving, semi-autonome rijfuncties en het MBUX-multimediasysteem met slimme spraakbesturing. De SUV komt in de eerste helft van 2019 naar Nederland.