Op 2 oktober gaat de Autosalon van Parijs 2018 van start! Wij hebben alvast alle belangrijke primeurs voor je op een rij gezet.

Het is bijna zover, op 2 oktober start de Mondial de l’Auto in Parijs. De Franse autosalon is één van de belangrijkste autobeurzen van Europa en ook deze editie zijn er weer talloze primeurs. Enkele highlights: de Audi A1, BMW 3 Serie, Citroën C5 Aircross, DS 3 Crossback en Mercedes-Benz B-Klasse. Autokopen.nl doet op 2 en 3 oktober verslag vanaf de beursvloer. Deze twee dagen publiceren we vanuit Parijs het laatste nieuws, interessante achtergronden, eerste indrukken en natuurlijk de mooiste foto’s.

We hebben alle nu bekende primeurs op de Autosalon van Parijs alvast voor je op een rij gezet. Deze lijst wordt regelmatig bijgewerkt met de meest recente informatie. Wil je zelf naar Parijs? Vanaf 4 oktober zijn de deuren voor het publiek geopend. Onderaan dit artikel vind je meer reisinformatie.

(eur)=Europese primeur, (f)=faceliftmodel

Als je zelf gaat...

De publieksdagen van de Autosalon van Parijs zijn van 4 tot en met 14 oktober 2018. Kaartjes kosten 16 euro voor een hele dag, er zijn tickets met gereduceerd tarief verkrijgbaar als je de show meerdere dagen wilt bezoeken. Voor kinderen van 11 tot 17 jaar kost een toegangsbewijs 9 euro.

De autosalon vindt plaats in het Paris Expo Porte de Versailles, aan de zuidkant van Parijs, en is dagelijks geopend vanaf 10.00 uur ’s ochtends. Reizen naar Parijs kan met de snelle trein Thalys, het vliegtuig of de auto. 

Vanaf de stations Amsterdam Centraal, Schiphol Airport en Rotterdam Centraal vertrekt elk uur een Thalys, die in 3 uur en 20 minuten (vanaf Amsterdam) naar Paris Gare du Nord rijdt. Vanaf daar reis je in ongeveer 40 minuten met de metro naar het beurscomplex.

In 1 uur en 15 minuten vlieg je van Schiphol naar Parijs, er gaan vele directe vluchten per dag naar de twee luchthavens van de stad: Orly en Charles de Gaulle. Vanaf beide luchthavens ben je nog minimaal 50 minuten onderweg naar het beurscomplex, met de tram en metro.