BMW voert enkele aanpassingen door aan het assortiment van de X2. Het aanbod van het dynamisch gelijnde broertje van de X1 wordt uitgebreid met enkele nieuwe uitvoeringen.

Voor modeljaar 2019 geeft BMW het assortiment van de X2 een update. Om te beginnen wordt de xDrive 18d leverbaar met een achttraps automatische versnellingsbak. De 150 pk sterke 2.0 dieselmotor was al verkrijgbaar met automaat, maar alleen in combinatie met voorwielaandrijving. Nu biedt BMW ook de combinatie van vierwielaandrijving en automaat aan.

Voor de krachtigere 190 pk versie van de 2.0 dieselmotor is er vanaf dit najaar ook meer keus. BMW maakt de 20d-uitvoering bereikbaar door deze voortaan ook met alleen voorwielaandrijving aan te bieden. Een achttraps automaat is altijd standaard als je voor deze motor kiest.

Advantage Plus

Naast de nieuwe motorversies kondigt BMW een nieuw uitrustingspakket aan: Advantage Plus. Dat is te bestellen op de basisuitvoering en bestaat uit enkele uiterlijke verfraaiingen, zoals 18 inch lichtmetalen wielen en hoogglans zwarte raamlijsten. De uitrusting is uitgebreid met led-koplampen, sportstoelen, automatische klimaatregeling, cruise control met remfunctie, parkeersensoren en een elektrisch bedienbare achterklep. Het interieur van de Advantage Plus-versie is aangekleed met een antracietkleurige hemel en hoogglans zwarte en chromen details op het dashboard.

De prijzen van de nieuwe uitvoeringen worden binnenkort bekend gemaakt.