Gewaagd, bijzonder, chic, opvallend en eigenwijs. De DS 3 Crossback is een compacte SUV, maar niet zoals je die kent. Op de autosalon van Parijs wordt het nieuwe model voor het eerst aan het publiek getoond.

Maak kennis met de DS 3 Crossback! Het Franse luxemerk presenteert op de autosalon van Parijs volgende maand zijn tweede model sinds de afscheiding van Citroën. De DS 3 Crossback is een 4,12 meter lange SUV met een zeer opvallend design. De van de DS 7 Crossback bekende grille en achterlichten zijn gecombineerd met elementen van de huidige DS 3, die door de Crossback wordt opgevolgd. Enkele bijzondere details zijn de weggewerkte raamrubbers en de uitschuifbare deurgrepen. Het dak is uitgevoerd in een contrasterende kleur, DS biedt straks drie kleuren aan voor het dak en tien voor het onderste deel van de carrosserie. Er zijn talloze aankledingsmogelijkheden, waaronder vijf thema’s met namen van chique Parijse wijken.

Het interieur is al net zo opvallend als de buitenkant en wordt gedomineerd door het 10,3 inch beeldscherm. DS stopt zijn compacte SUV vol met de nieuwste techniek, zoals semi-autonome rijfuncties, intelligente verlichting, de mogelijkheid om de auto te openen en starten met een telefoon en een digitaal instrumentenpaneel. Het merk zegt verder veel aandacht te hebben besteed aan de geluidsisolatie van het interieur.

Elektrisch

De DS 3 Crossback wordt leverbaar met drie PureTech benzinemotoren, met vermogens van 100, 130 en 155 pk. Die laatste is standaard gekoppeld aan een achttraps automaat. Ook diesels staan op de planning, waaronder een BlueHDi-motor met 100 pk.

Eind 2019 volgt er een volledig elektrisch aangedreven uitvoering onder de noemer E-Tense. De elektrische Crossback heeft een 100 kW (136 pk) sterke elektromotor, het koppel bedraagt 260 Nm. Accelereren van 0 naar 100 km/u kan in 8,7 seconden en de DS 3 Crossback E-Tense heeft een topsnelheid van 150 km/u. Het 50 kWh-accupakket is goed voor een actieradius van 300 kilometer, volgens de nieuwe ‘realistische’ meetmethode WLTP.

De DS 3 Crossback komt in de loop van 2019 naar Nederland. Prijzen zijn nog niet bekend.