Kia grijpt de presentatie van shooting brake ProCeed in Barcelona aan om ook de Ceed GT te tonen. Deze sportieve topversie heeft een 204 pk sterke 1,6-liter turbobenzinemotor en vele andere sportieve aanpassingen.

De Ceed GT oogt subtiel sportiever dan zijn modale familie. De bumpers zijn iets agressiever getekend, tweekleurige zijskirts zijn standaard en de 18-inch wielen die je op de foto ziet behoren tot de standaarduitrusting. Vanbinnen zie je sportieve stoelen die speciaal voor de Ceed GT ontwikkeld zijn, terwijl het sportstuur aan de onderzijde is afgeplat.

De 1,6-liter turbomotor levert een vermogen van 204 pk, waarbij het maximumkoppel van 265 Nm beschikbaar is tussen 1.500 en 4.500 tpm. Naar wens is de (Pro)Ceed GT voorzien van een handgeschakelde zesversnellingsbak of een zeventrapsautomaat met dubbele koppeling. Albert Biermann, die ook tekende voor de rijkwaliteiten van Kia's topmodel Stinger, heeft zich ontfermd over de afstemming van de Ceed GT. Dat belooft aansprekende rij-eigenschappen voor wie van sportief rijden houdt.

GT-geluid

Kia Ceed GT

De uitlaat is voorzien van kleppen. Deze zorgen voor een sportiever geluid bij acceleratie terwijl het geluid op constante snelheid achterwege blijft. Daarnaast belooft Kia dat een elektronische geluidsgenerator de inzittenden van een ‘karaktervol GT-geluid’ voorziet.

Het onderstel is steviger gemaakt voor sportief gebruik, maar belooft nog voldoende comfort te bieden voor alledaags gebruik. Het ESP-systeem geeft de bestuurder meer vrijheid om de kont nét dat beetje opzij te laten glijden terwijl de scherpere besturing daarbij een goed gevoel van controle moet geven.

In 2019 op de markt

De voortekenen zijn veelbelovend, maar direct naar de dealer rennen heeft weinig zin. Zowel de Kia ProCeed als de Kia Ceed GT komen in het eerste kwartaal van 2019 op de markt. Prijzen, verbruiks- en prestatiecijfers worden in aanloop naar dat moment bekend gemaakt.