Het is zeker: Toyota herintroduceert de Camry in Nederland. Halverwege 2019 zal de middenklasse sedan verkrijgbaar zijn, met hybride aandrijflijn.

We wisten al dat de Toyota Camry terugkeert naar Europa. Nu bevestigt de Nederlandse importeur dat de middenklasse sedan ook in ons land weer verkrijgbaar wordt. Wel moeten we nog even geduld hebben, pas medio 2019 staat het model in de showrooms. Dan zal de Camry de Toyota Avensis vervangen. 

Wie zich de Camry herinnert van vóór 2004, dient zich te beseffen dat de auto inmiddels gemoderniseerd is. Het verwachte model behoort tot de achtste generatie, die vorig jaar is onthuld. Deze staat op het flexibele platform TNGA-K (Toyota New Global Architecture voor voorwiel- en vierwielaandrijving). Het merk benadrukt dat TNGA meer is dan een bodemplaat, het maakt tevens afwijkende carrosserievarianten en interieurs mogelijk. 

De Toyota Camry is voor het Europese publiek voor het eerst te zien op de autoshow van Parijs, begin volgende maand. Andere debutanten op de stand zijn de Corolla Touring Sports, de Yaris GR Sport en Yaris Y20. Het Japanse merk besteedt in Parijs ook aandacht aan hybridetechniek, nieuwe mobiliteitsoplossingen en autosport.