Op de IAA voor bedrijfswagens in Hannover presenteert Ford de vernieuwde Transit. De 2-tons bedrijfswagen wordt efficiënter en krijgt nieuwe connectiviteitsmogelijkheden. Ook worden een dieselmotor met mild hybride-technologie en een nieuwe tientraps automatische transmissie leverbaar.

De vernieuwde Ford Transit kun je herkennen aan zijn vernieuwde neus, die met chroomomrande grille een verfijndere indruk maakt. Belangrijkere wijzigingen zie je vanbinnen, waar het interieur geheel herzien is en de bestuurder meer opbergruimte biedt. Ook is het Sync 3-systeem met 8 inch groot aanraakscherm beschikbaar en kan de bestuurder beschikken over de nieuwste rij-assistenten zoals dodehoekdetectie en adaptieve cruise control.

Na de update biedt de Transit een hoger laadvermogen dan voorheen, al vermeldt Ford nog niet hoe groot de toename is. De toename wordt bewerkstelligd door gebruik te maken van lichtere materialen zoals een aluminium motorkap en composietmateriaal voor het schutbord. Gewicht wordt eveneens bespaard door extra lichte wielen en een enkele uitlaatdemper te monteren, waar de Transit voorheen dubbele dempers had.

Mild hybride-technologie

De 2,0-liter EcoBlue dieselmotor belooft tot zo’n 7 procent zuiniger te zijn dan zijn voorganger. Dat heeft onder meer te maken met het verlaagde gewicht en het aerodynamischere ontwerp, maar ook met nieuwe motorcomponenten. Een nieuw ontworpen turbo moet over de gehele linie meer kracht leveren, waardoor het koppel van de 185 pk sterke variant oploopt tot 415 Nm.

Elke Ford Transit heeft standaard een handgeschakelde zesversnellingsbak. Achterwielaangedreven modellen kun je naar wens met een tientrapsautomaat bestellen. Deze versnellingsbak stemt zijn schakelgedrag af op het rijgedrag van de bestuurder.

De vernieuwde Ford Transit beleeft zijn marktintroductie halverwege 2019. Prijzen en overige specificaties worden in een later stadium bekend gemaakt.