Schets Aston Martin 003

Aston Martin komt na de spectaculaire Valkyrie opnieuw met een zogenaamde ‘hypercar’. Het merk gaat slechts 500 exemplaren bouwen van de auto met de codenaam 003.

Aston Martin komt in 2021 met een nieuwe hypercar. Deze auto staat boven alle andere modellen van het merk. Hij is (nog) lichter, sneller, duurder en exclusiever dan de rest van de Aston Martins. Je kunt de nieuwe auto zien als de opvolger van de Valkyrie, maar het nieuwe model met codenaam 003 wordt wel iets minder spartaans. Dat wil zeggen: iets praktischer en luxer dan de extreme Valkyrie.

De nieuwe hypercar krijgt een hybride aandrijflijn met turbomotor, wordt gebouwd op een lichtgewicht structuur en krijgt de beschikking over geavanceerde ondersteltechniek. Dat moet de auto in staat stellen om zowel op de openbare als op het circuit topprestaties te leveren.

Aston Martin wil de eerste exemplaren eind 2021 aan klanten uitleveren, de onthulling van het model vindt eerder dat jaar plaats. Er worden slechts 500 exemplaren gemaakt en de prijs zal niet minder dan astronomisch zijn.